torsdag den 9. februar 2012

...Endnu et par bukser

Nu er det blevet til et par bukser igen. Denne model er bare så hyggelig at sy der er så mange muligheder for at kombinere farver og mønstre. Nogen gange får jeg lyst til at have en helt børneflok som kunne bruge det tøj jeg får lavet, men så må de bare på shoppen i stedet.8 kommentarer:

 1. Lækre ting du har på din blog. Jeg melder mig som fast læser.

  SvarSlet
 2. Tusind tak Henny og velkommen til. Håber du finder en masse inspiration.

  SvarSlet
 3. Ser først nu, at du er tilbage - for fuld kraft, endda!! Dejligt:-) Jeg har savnet dine indlæg og fine ting. Vil du måske beskrive din fremgangsmåde med vattæppet? Hvor mange lag vat, og har du vendt det og derefter puttet vat i og quiltet? Sådan et kunne jeg nemlig godt tænke mig at sy.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 4. Og nu ser jeg nærmere på de smukke blå bukser. Hvordan har du lavet taljen der? Er det bare en elastik? Det ser nemlig ud som om, den er syet. Du kan simpelthen så mange fine sytricks! Håber du vil "oplyse" mig:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 5. Hej Anna ja jeg er kommet lidt igang igen med at blogge og sy for jeg savnede det også. Du spørger ang. vattæppet og det der er imellen dette tæppe er en let sommerdyne fra IKEA - den billigste til 19,-. Det har gjort den lidt "fluffy" men jeg har også lavet tæpper med pladevat som er nemmere at styre. Fremgangsmåden er at lave de to sider og tittekanten klar, derefter syr man pladevat el. dyne fast til den ene sides vrangside og syr tittekanten på retsiden. Så sys de to stofsider sammen ret mod ret men efterlad en lille åbning så det er miuligt at vende. Åbningen sys sammen i hånden. Til sidst quilter man tæppet men sørg for at sætte nåle i så det ikke rykker sig. Det er ikke alle tæpper jeg har lavet som er quiltet.

  Men hensyn til bukserne så er det meget enkelt. Jeg overlocker den øverstekant bukker den ind og syr runt i livet så der kommer en løbegang der passer til elastikkens bredde. Derefter sætter jeg elastikken i syr åbningen sammen og syr en stikling midt i elestikken. Det er en god ide at stryge taljen så den bliver pæn og elastikken træker sig yderligere lidt sammen - men ikke alt for hård varme.

  Håber du kan bruge mine svar ellers skriver du bare igen.

  SvarSlet
 6. Tusind tak - du kan tro, jeg kan bruge dem:-) Må jeg låne et par billeder og gøre lidt reklame for din blog på min blog?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 7. Dejligt at høre du kan bruge det og du er velkommen til at bruge billeder til din Blog.

  SvarSlet
 8. Hej, må jeg spørge hvor du har fået mønstret fra? Er i fuld gang med at købe stof fra fx. anita på trendsales da jeg er blevet inspireret af alle dine kjoler og bukser :-)

  SvarSlet