søndag den 16. august 2015

DIY - baggy bukser med lommer

Her er en lille DIY på et par baggy bukser, som Agnes elsker at have på. Jeg er gået ud fra et mønster fra stof2000 homemade, som hedder Chris. Jeg har lavet ændringer på mønsteret, da jeg synes det er lidt for baggy....

 1. Mønsterdele
Bukserne her er en størrelse 140/152
Jeg har tegnet mønsteret af, men har forlænget det i benene, da jeg ikke laver med rib men med op-smøg. Det ekstra stykke i skridtet har jeg tegnet direkte på mønsteret, så det ikke skal syes på. Desuden har jeg ændret på lommen og lommeposerne - men det er muligt bare at bruge det der er på det originale mønster. Linningen er afkortet lidt og gjort smallere - det er den eneste del der klippes til fold.
Når jeg klipper, laver jeg ingen sømrum, kun på lommeposerne og i linningen, hvor der skal syes sammen.
2. Midt søm
Sy bukserne sammen midt for og midt bag 0,5 cm inde og pres sømmet fra begge sider. Jeg har ikke overlocket disse søm, da stoffet her ikke trevler på langs. Ellers skal der overlockes inden delene syes sammen.
3. Lommer
Du kan bruge alt fra stof, rib, skråbånd, pyntekant eller snørrebånd, som jeg har her. Du starter med at sy din tittekant på ved at ligge den ret mod ret på lommebuen (på forbukserne). Jeg syr tæt på kanten, da jeg gerne vil have en bred kant.4. Sæt den øverste lommepose ret mod ret og sær nåle.


5. Sy fra vrangsiden, så du kan sy i stiklingen fra da tittekanten blev syet.


6.  Fold den den lommepose du lige har syet fast om til vrangsiden og stryg. Læg herefter den bagerste lommeposedel ret mod ret og sæt de to lommepose dele fast med nåle.


7. Sy de to lommeposedele sammen.


8. Sådan ser det ud fra vrang- og retsiden.

9. Læg for- og bagstykkerne ret mod ret og sæt nåle. Vær opmærksom på at lommeposerne bliver sat fast i sidesømmet. Hvis du ønsker et lille mærke på benet, skal dette også syes med nu. Først syes de to sidesøm og derefter skridtet. Sørg for at de to syninger mødes præcist i skridtet....mange nåle


10. Vend bukserne om på retsiden og stryg dem.


11. Linningen syes sammen, foldes på midten og stryges. Del den op i fire lige store dele og marker med knappenåle.


12. Start med at sætte liningen fast med de fire nåle - midt bag, midt for og i siderne. Sæt derefter flere nåle så den fordeles jævnt. Min linning er mindre end bukserne, men den lavet i strækstof, så den kan strækkes så den passer, mens jeg syr den fast.


13. Sy linningen fast til bukserne, men vær opmærksom på at lommernes øverste del ligger pænt og bliver syet med. Lad ca. 2,5 cm stå åben, så elastikken kan komme i.


14. Mål elastikken så den passer til dit barn og træk den igennem med en sikkerhedsnål.


15. Sy elastikken sammen med zigzag søm inden du lukker hullet. Vær opmærksom på elastikken ikke har snoet sig, inden du syer den sammen.


16. Søg for at elastikken er jævnt fordelt og sy en stikling i elastikken midt bag og i siderne så den ikke kan dreje sig.


17. Sy en bindesnor midt foran og bind en sløjfe.
18. Overlock benene og smøg dem to gange op. Stryg det godt og lav en stikling i siderne.

Så er bukserne klar...super nemt og lækkert. God fornøjelse!

6 kommentarer:

 1. De er så fede, har også "liket" den på facebook :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 2. super fin DIY, tak for det

  SvarSlet
  Svar
  1. tusind tak Betina - håber den er til at forstå og kan bruges.

   Slet
 3. Hej - fin opskrift :) Måske er det et dumt spørgsmål, men jeg er ikke så syerfaren og jeg er bange for at jeg ikke kan måle en skabelon op til at blive ligeså fin. Er det muligt at få adgang til præcis det mønster du bruger - så kan jeg måske selv forsøge at tilpasse det en str. 86? :)

  SvarSlet