onsdag den 22. juni 2011

DIY...montering af tittekanter...

Flere har spurgt om jeg vil lave en DIY på hvordan tittekanterne sættes på tøjet. Derfor kommer der et lidt længere indlæg nu med en masse billeder og forklaringer på hvordan dette gøres. Den er godt nok lidt lang men det er jo svært at vælge hvilke billeder er nødvendige.
1. Her viser jeg hvordan man sætter tittekanter på taljestykket af en kjole. Der skal bruges en lynlåstrygfod.2. Der er vigtigt at lade et stykke være frit så man kan lave en afslutning af de to ender.3. Læg tittbåndet som på billedet og sy langs den tykke del.4. Pil lidt af syningen op på tittekanten og fjern lidt af snoren der ligger indeni.5. Fold kanten ind så enden bliver pæn.6. læg den modsatte ende ind i den der lige er foldet.7. Sy en over de to ender.8. Sy overdelen af kjolen sammen med underdelen ret mod ret. Det er en god ide at vende den side op hvor man kan se den stikling der lige er lavet og sy på den.9. Overlock nu trævlekanterne, men pas på ikke at sy ovenpå tittekanten.10. Her ses arbejdet vendt om på ret siden inden der er lavet en stikling.11. Brug en alm. trygfod til at lave en stikling.12. Sy lang tittekanten på retsiden.13. Her ses det færdige arbejde.14. Til denne kjole er der lavet en belægning som tittekanten kommer til at ligge imellem.16. Start med at sy tittekanten fast på selve kjolen og brug lynlåstrygfoden.17. Tittebåndet sys fast hele vejen rundt. Husk at starte med at sy lidt inde på tittebåndet så der er plads til afslutning. Samme afslutning som vist før.18. Det er nu muligt at vende tittekanten ind og lave en stikling hvis man ikke er interesseret i en belægning. Det er dog vigtigt at  have overlocket kjolens trævlekanter inden man syr tittebandet på.19. Her har jeg valgt at sy en belægning på som lukker tittekanten inde og laver et flot finish. Læg belægning og kjole ret mod ret og sy sammen.20. Her ses arbejdet vendt men der er ikke lavet en stikling endnu.21. Der laves en stikling hele vejen rundt langs tittekanten.23. Her ses det færdige arbejde med stiklingen.


DEN FÆRDIGE KJOLE12 kommentarer:

 1. Det må helt klart prøves - meget nemt at forstå og rigtig godt.
  mvh Millelouise

  SvarSlet
 2. Super fin DIY, det må prøves en dag! :o)

  SvarSlet
 3. Tusind tak for den fine DIY...

  DEt er super smukt det du fremviser. Nu tør jeg godt gå igang med at prøve selv :-)

  Mvh MTR

  Ps. Hvor køber du dine fine knapper henne?

  SvarSlet
 4. Selv jeg kan da forstå den DIY! Får virkelig lyst til at kaste mig ud i det efter din gode vejledning og super fine kreationer.

  Har meldt mig som fast læser på din blog og ser frem til mere inspiration. :)

  SvarSlet
 5. Fedt at du har lagt den ud. 1000 tak. Lidt sjovt. Det er første gang er er forbi dig, og de sidste dage tænkt at det ville være fedt at finde sådan en DIY.
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 6. Hvor er du bare god :O) Denne DIY er da til at forstå, tusind tak!

  SvarSlet
 7. Tak for den fine DIV. Og hvor er den kjole da bare sød.

  SvarSlet
 8. Alt ser altså bare lidt pænere ud når det har fået sådan en kant.
  Tak for DIY og for en hyggelig blog ;0)
  Hilsen Kristina

  SvarSlet
 9. Jeg ved godt at du har lavet dette indlæg for flere år siden. Alligevel hjalp det mig, med denne DIY på montering af tittekanter, -jeg havde (min hjerne havde...) ikke regnet ud, hvordan man gjorde ved "samlingerne". Tusind tak...
  ++Sofie

  SvarSlet
 10. Ja tak for hjælp :) Jeg har et spørgsmål, som du måske kan hjælpe med. Skal man bruge tittebånd i stræk, når man syr tittebånd på jersykjoler? Fx ved bælter under bryst, ærmer og i halskant? Og hvis ja, skal man så trække i tittebåndet, som når man syr ribkanter fast??? Mvh Janne

  SvarSlet